lördag 17 december 2011

Jag ser det SNÖAR!!!! Och vikten av ett vårdat språk.

Det snöar, skitkul! Men ändå skittrist. Det kommer smälta och istället serveras vi snöslask på våran asfalt.

Jag vill skriva ett långt inlägg om språket på internet, men orkar inte. Än. Blir riktigt störd på att folk gå till personangrepp i diskussioner. Fast det gick ju åt båda hållen så jag bör kanske inte bry mig. Värre blev det när det var fler som gaddade ihop sig mot den ena parten i diskussionen. Det var då det blev obehagligt. Ordet som poppade upp i huvudet var vuxenmobbing. Även om det är något som ligger i bakgrunden så kan man inte sitta och gadda ihop sig på det sättet. Har man problem med någon eller är orolig för någon, då tar man det face to face, inte på internet.
Jag tror att "man", folk i allmänhet och unga människor i synnerhet, har tappat begreppet *vårdat språk*. Eller inte tappat begreppet egentligen, men tappat respekt för språket. 80-talisterna och framåt har liksom inte förstått vikten av ett välvårdat språk. Och verkar inte förstå vikten av att välja sina ord. Är det något som kommit med internet måntro? ungdommar orkar inte ta sig tiden att skriva ut hela ord, och tar sen med sig det upp i åldrarna. Eller så är jag helt vilse i pannkakan och yrar i mörkret här. Men det känns verkligen som om vi har slutat ägna oss åt konsten att vara vältalig.
Viktigare är också att tänka på att på internet ser man inte ansiktsuttryck, inte kroppshållning och man hör inte tonen på personen man argumenterar/diskuterar med. Vet ni hur svårt det är att tolka någon rätt då, om man inte aktar sig med sitt ordval? Jättesvårt, verkligen!

Hoppsan! Det blev långt ändå.. inte meningen faktiskt.

Det snöar i alla fall, och Vilma äter chips för vi missade fredagsmyset igårkväll. Eller missade och missade, vi glömde totalt bort det när grannen var här och bubblade på kvällskröken. Kalaskul att få två kalaspinglor på besök en fredagkväll! Vilma och Elma lekte på jättefint med varandra hela kvällen! Inte ett enda tjaffs. Jossan är PLENTY imponerad! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar